Hogyan válasszunk jó gumiabroncsot a motorkerékpárhoz?

- 2021-06-22-

A motorkerékpár gumiabroncsok alakja, mintája különböző, stb. A legjobb, ha Önnek megfelelő gumiabroncsot választ.
1 Az alakjamotorkerékpár gumiabroncsok. Yes, although they all look the same, the tires actually come in different shapes. The two most basic motorkerékpár gumiabroncsok shapes are a sharp triangle in the middle and an arc with a very smooth overall shape.
Háromszög alakú motorkerékpár gumiabroncsokérzékenyebbek, mint az íveltek, megkönnyítve a motorkerékpár forgatását, valamint a motorkerékpár jobbra és balra fordítását, sőt azt az érzést kelti a versenyzőben, hogy a kanyarba való belépés sebessége gyorsabbá vált; ugyanakkor a hajlítás során ez A alakú gumiabroncs nagy érintkezési területtel rendelkezik a talajjal és jó tapadással rendelkezik; hátránya, hogy egyenes vonalban futva nem elég stabil, és mivel ez a típusú gumiabroncs viszonylag ritka, kevés versenyzőnek van tapasztalata a használatában, és úgy érzi, amikor először használja. Furcsa lesz.
Íveltmotorkerékpár gumiabroncsoknem annyira érzékenyek, de az egyenes gyorsulás stabilitása sokkal jobb lesz. Ugyanakkor ez a fajta gumiabroncs jó kanyarodási képességgel rendelkezik, a karosszéria kormányzásának és az oldalsó nyomásnak a folyamata stabilabb, és könnyebb a zsinórt a kanyarban tartani. A gumiabroncsok többsége ilyen alakú.
A gumiabroncs szélessége szintén szempont, amelyet figyelembe kell venni. Általánosságban elmondható, hogy minél szélesebb az abroncs, annál jobb a tapadás, de annál kevésbé mozgékony és nehezen kormányozható; annál keskenyebb a gumiabroncs az ellenkezőjét.
2 Az anyag nagyjából felosztható lágy és kemény vegyületekre
A puha anyagok előnye, hogy ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleteknek. A legjobb üzemi hőmérséklet elérése után a tapadás és a viszkozitás rendkívül erős; hátránya, hogy a legjobb üzemi hőmérséklet eléréséhez szükséges idő lassú, az anyag túl puha és nem kopásálló, és a magas viszkozitás miatt könnyű felvenni a homokot és az apró köveket, amelyek befolyásolják a tapadást.
A kemény anyagok előnyei, hogy alacsony üzemi hőmérsékletet, kopásállóságot igényelnek, és nem könnyű felszívni az út törmelékét; hátránya, hogy nem könnyű ragacsossá válniuk, és nem rendelkeznek a puha anyagok szuper tapadásával.
3 Teljesen olvadt és félig olvadt gumiabroncsok.
Szinte az összes olvadt gumiabroncs puha anyagokat használ.
A legtöbb nyomkövető képességgel rendelkező és a leggyorsabb kört teljesítő gumik kétségtelenül forró olvadékúak. A teljesen olvadt gumiabroncs a legerősebb tapadóképességgel és a legjobb tapadással rendelkezik a legjobb gumiabroncs-hőmérséklet elérése után. A Pirelli Diabllo Super Corsa, mint a Motorcycle USA tesztcsapatának egyetlen teljesen olvadt gumiabroncsa, a legjobban teljesített a pályán, és a leggyorsabb köridőt teljesítette.
But it is not the best tire to work on the track, it is also the best in the environment of street and mountain riding. Fully hot-melt tires have a high limit temperature and a high melting point, so it will take a relatively long time to reach the optimal working temperature. It requires high-intensity riding by the rider or the use of a professional tire warmer to achieve the best The working temperature of the tire; and before the optimal tire temperature is reached, the grip of the all-hot-melt tire is very poor; at the same time, due to material problems, the all-hot-melt tire will be very sticky after melting. If the ground is not clean and flat, A lot of sand or even small stones will stick to the tire, which will affect the grip of the motorkerékpár gumiabroncsok.
A félig forró olvadékú gumiabroncsok kemény anyagokat használnak a gumiabroncs közepén, lágy anyagokat pedig mindkét oldalon.
Amotorkerékpár gumiabroncsokamelyekkel leggyakrabban félig forró olvadékokkal érintkezünk, és most a nagytérfogatú sport / cirkáló motorkerékpárok szokásos gumiabroncsai is félig olvadtak.
Mivel a lágy anyagot mindkét oldalon használják, a félig olvadt gumiabroncs kanyarodási képessége is kiváló; ugyanakkor, mivel a félig olvadt gumiabroncs középső része kemény anyagot használ, az abroncs kopásállóbbá válik (ez a teljesen olvadt gumiabroncs élettartama). A gumiabroncs 1,5–2-szerese), nem annyira ragacsos, és könnyebben alkalmazkodik a tisztátalan útviszonyokhoz, például utcai / hegyi utakhoz; végül a kemény és puha anyagok kombinációja miatt a félig olvadt gumiabroncsok működési hőmérsékletet igényelnek. Ez nem olyan magas, mint a teljes olvadás, és a hőmérséklet-emelkedés üteme viszonylag gyors.
Adownside is that compared to the full-melt tires, the overall grip of the semi-melt tires is not so strong. Under normal circumstances, on the streets/mountain roads, it is impossible for us to achieve the full potential of the full-melt tires. There is no need for such exaggerated grip, at least for safe, law-abiding riding styles. Coupled with a series of benefits brought by hard materials, as long as it is not completely used to run the track, the crocodile will recommend you to buy semi-hot-melt tires. Fully hot-melt tires are not only expensive, wear quickly, and unnecessary, but can also be quite dangerous when the road environment and tire temperature are not perfect.